Khamis, 2 Februari 2017

Testimoni Vivix Shaklee / Pengedar Shaklee Masai dan Pasir Gudang


Assalamualaikum dan salam bahagia, semoga hari ini merupakan hari yang berbahagia buat kita semua...
Hari ini saya sebenarnya nak berkongsi testimonial mereka yang berjaya beransur pulih dengan mengamalkan makanan tambahan Vivix dari Shaklee.

Sebelum tu.. saya nak sharekan kelebihan Vivix Shaklee ni terlebih dahulu.... 


Kelebihan vivix shaklee ialah:-

~ Mengurangkan komplikasi pesakit diabetes

~ Mengurangkan insiden bagi penyakit alzheimer

~ Meningkatkan kesihatan mata

~ Membantu mencegah kanser

~ Meningkatkan sistem imun

~ Menggalakkan rangsangan penuaan yang sihat

~ Menyokong kesihatan sendi

~ Membantu dalam pengurangan berat badan

~ Mengurangkan risiko penyakit jantung

~ Menyokong kesihatan keseluruhan

~ Menyokong kesihatan otak

~ Menyokong kesihatan sendi

~ Menyokong fungsi kardiovascular

~ Menyokong sistem imun

~ Bertindak sebagai perlindungan antioksidan




Siapakah yang memerlukan vivix shaklee ?

~ Mereka yang ingin menjaga kesihatan keseluruhan

~ Mereka yang mempunyai tekanan darah tinggi

~ Mereka yang mengalami stroke

~ Golongan perokok tegar

~ Mereka yang lemah daya tahan badan/ lemah imun

~ Mereka yang mengalami masalah sendi

~ Mereka yang mempunyai masalah gout

~ Mereka yang mengalami masalah saraf

~ Mereka yang mengalami masalah diabetes

~ Mereka yang mengalami masalah cyst/tumor/fibroid

~ Mereka yang mempunyai masalah kesuburan

~ Mereka yang mempunyai masalah jantung

~ Pesakit kanser

~ Pesakit SLE

~ Mereka yang mempunyai masalah pada mata





Berikut adalah merupakan beberapa testimoni yang telah berjaya sembuh dengan vivix shaklee...




www.lermarazali.com, shaklee Masai,
TESTIMONI 1







www.lermarazali.com, shaklee pasir gudang,
TESTIMONI 2




www.lermarazali.com
TESTIMONI 3





www.lermarazali.com, shaklee pasir gudang,
TESTIMONI 4




www.lermarazali.com
TESTIMONI 5





www.lermarazali.com
TESTIMONI 6




www.lermarazali.com, shaklee Masai,
TESTIMONI 7






www.lermarazali.com, shaklee pasir gudang, shaklee masai,
TESTIMONI 8






www.lermarazali.com, shaklee masai, shaklee pasir gudang,
TESTIMONI 9




www.lermarazali.com, shaklee pasir gudang, shaklee masai,
TESTIMONI 10





www.lermarazali.com, shaklee pasir gudang, shaklee masai,
TESTIMONI 11





www.lermarazali.com, shaklee pasir gudang, shaklee masai,
TESTIMONI 12




www.lermarazali.com, shaklee pasir gudang, shaklee masai,
TESTIMONI 13




www.lermarazali.com, shaklee pasir gudang, shaklee masai,
INFO




Itu adalah beberapa testimoni dari pengguna yang telah berjaya bertambah sihat setelah mengamalkan vivix shaklee. Nak sihat seperti mereka di atas bolehlah cuba vivix shaklee.


Mahukan vivix shaklee boleh contack no dibawah:-

LERMA RAZALI
ID 1091931
013 7836227
www.lermarazali.com
FB: Lerma Abd Razali
Fn Page: Lerma healty/beauty



Segala testimoni dan penulisan mengenai produk dilaman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan. Apa jua sebarang penyakit, mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.






Selasa, 24 Januari 2017

SET VITAMIN KANAK-KANAK/Shaklee Masai, Shaklee Pasir Gudang

Salam semua. Alhamdulillah sesi persekolahan berjalan lancar dan anak-anak saya alhamdulillah sihat walafiat setakat ini.

Inginkan supplement yang selamat untuk anak anda supplement terbaik of course dari Shaklee! 😍



www.lermarazali.com, pengedar shaklee pasir gudang, shaklee masai, shaklee kotamasai,

VITAMIN KANAK-KANAK 




www.lermarazali.com, pengedar shaklee pasir gudang, shaklee masai, shaklee kotamasai, scientax,



❤ Meal Shakes - vitamin & mineral penting, sumber terbaik serat, protin & kalsium yg sedap dibancuh dengan vico/milo masa sarapan

❤ Vitalea for Children Chewable - kaya dgn kebaikan tulen, 19 vitamin & mineral penting yg menyokong tulang & badan yg kuat & sihat utk pertumbuhan anak-anak.

❤ Omega Guard - Minyak ikan yg kaya dengan Omega 3 memelihara kesihatan otak, jantung, mata & fungsi sendi. Anak2 saya nak jadi bijak!

❤ Chewable Vita C Plus- antioksidan yg kuat dpt menyokong kesihatan menyeluruh jantung, imun, sel, mata, gigi, tulang, otot & pembuluh darah. Insha Allah kuat antibodi!

❤Ostematrix - Kalsium Magnesium & Vitamin D untuk pertumbuhan tulang yg kuat dan sihat!



Kita nak anak2 sihat, cergas dan cerdas kena melabur lebih. Jgn lupa bekalkan diorang dengan vitamin2 yg memang badan anak2 kita perlukan.

Bila badan cukup zat dan nutrien yang diperlukan badan sudah tentunya aktiviti harian anak-anak pastinya berjalan lancar tanpa sebarang sekatan lagi.


LERMA RAZALI
013 7836227
ID 1091931

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.



Isnin, 23 Januari 2017

SET SIHAT LELAKI

Salam sejahtera rakan maya... Entry lepas mengenai kesihatan wanita.. rasanya tak cukup lengkap kalau set kesihatan untuk lelaki tak ada.. Seperti kaum hawa lelaki juga perlu menjaga kesihatan. 



www.lermarazali.com, pengedar shaklee pasir gudang



SET KESIHATAN UNTUK LELAKI 



1. Omega guard



2. Vitamin E



3. Vivix






www.lermarazali.com, Pengedar Shaklee Cahaya masai, Shaklee Pasir Gudang, Shaklee Masai,


SET KESUBURAN UNTUK LELAKI

1. Vitamin E

2. Vitalea

3. Omega Guard

4. Vitamin C


5. Zink




KEBAIKKAN SET NI PADA KAUM LELAKI

~ Memelihara kesihatan prostat

~ Meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan

~ Memelihara jantung

~ Memelihara fungsi sendi yang sihat

~ Membantu takanan darah normal

~ Mengawal tahap kolesterol yang sihat

~ Membantu tubuh badan memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protien

~ Meningkatkan kelestarian seksual  dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih

~ Zink yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga

~ Mengurangkan risiko sakit jantung

~ Menghalang keguguran rambut


Encik abang-abang yang yang sedang mencari alternatif untuk sihat, untuk kuat, untuk gagah perkasa, untuk bertenaga sepanjang masa... set ini adalah sangat sesuai dan digalakkan untuk mengambil set ini. Pasti anda akan berpuas hati.

Berminat dengan set ini boleh contack saya: 


LERMA ABDUL RAZALI
ID : 1091931
013 7836227
www.lermarazali.com
FB : Lerma Abd Razali
FN PAGE : Lerma healty/beauty








































































Rabu, 11 Januari 2017

SET KESIHATAN WANITA TERMURAH


Salam sayang semua... entry kali ini khusus untuk wanita sama ada adik-adik yang sedang belajar, kakak-kakak yang berkerja atau ibu-ibu yang sentiasa sibuk dirumah....

Perasan tak bila bangun pagi-pagi terutama ibu-ibu yang ramai anak lebih-lebih yang kecik-kecik dan berderet macam saya ni kan.. tangan ada rasa macam kebas gitu nak kena picit dulu baru boleh buat kerja atau pun kena sentuh air dulu, kalau tak semua barang terlepas dari tangan. 



Kenapa saya perlukan SET WANITA :-

~ Umur makin meningkat

~ Tahap kesihatan badan makin merosot

~ Tulang rasa sakit

~ Sukar nak tidur malam

~ Selalu rasa pening

~ Mood swing

~ Kurang bertenaga

~ Sentiasa rasa letih dan lesu

~ Kulit muka semakin kusam

~ Kurang keyakinan diri


Gaya hidup yang TAK cukup perfect... makan ikut suka hati je, kadang sarapan pun jarang sebab terlalu busylah katakan... 


Tetapi dengan adanya SET SIHAT WANITA ini membantu saya mengatasi masalah yang dihidapi selama ini. Kini badan kian cergas dan bertenaga walaupun seringkali tidur lewat malam. Saya syorkan para wanita diluar sana amalkan supplement yang selamat untuk kesihatan diri anda. Dan saya semestinya pilih SHAKLEE.





Mari kita lihat apa khasiat  set ni...Set ini sangat membantu...

~ Melegakan simptom senggugut dan menopos

~ Menggalakkan kulit yang sihat dan cantik

~ Menggalakkan tulang yang kuat

~ Mengurangkan risiko penyakit jantung

~ Melegakan sakit-sakit sendi

~ Membantu membakar lemak

~ Membantu mendapatkan berat yang ideal

~ Membantu bertenaga

~ Membantu melegakan rasa letih dan lesu


Adik-adik, kakak-kakak dan ibu-ibu yang sibuk diluar sana sangat digalakkan mengamalkan set ini sebab selain sihat luar dan dalaman bonusnya adalah kecantikkan. 

Berminat boleh hubungi saya:

LERMA ABDUL RAZALI
ID 1091931
013 7836227
FB : Lerma Abd Razali
FN PAGE : Lerma healty/beauty






Khamis, 5 Januari 2017

Testimoni vitamin C Shaklee


Assalamualaikum dan salam sayang...

Hari ini saya nak belanja kawan - kawan testimoni yang best dan real dari kawan-kawan yang dah mencuba vitamin C shaklee..

Sebelum tu saya share dulu antara kelebihan lain vitamin C Shaklee yang wajib kita tahu, antaranya:-

~ Antioksidan yang tinggi 
~ Mengekalkan integriti sel
~ Mengekalkan gigi, gusi, otot dan salur darah supaya sihat
~ Mengurangkan simptom alergik
~ Mencantikkan kulit
~ Mengekalkan kolestrol sihat
~ Membentuk kolagen
~ Kulit glowing dan radiant
~ Mengurangkan kedutan dan tanda penuaan.
~ Mengatasi masalah jerawat nasi dan berpasir
~ Membantu masalah kulit sensitif seperti resdung dan eczema
~ Mencerahkan kulit secara semulajadi 
~ Tona kulit menjadi sekata
~ Kurangkan kesan "sunburn"

Ini adalah diantara kesan pengambilan vitamin C  shaklee secara berterusan. Nak tau lebih banyak pasal vitamin C ni.. kenalah cuba sendiri dulu ea...


Berikut adalah sebahagian testimoni dari mereka yang telah menggunakan vitamin C 



TESTIMONI 1
Pengalaman demam dan tak larat selama 4 hari, selepas pengambilan vitamin c dah claimed tak demam.

www.lermarazali.com, Pengedar shaklee pasir gudang


TESTIMONI 2
Pengguna cuma mengambil masa selama 2 minggu untuk kelihatan lebih confident tanpa kehadiran jerawat.

www.lermarazali.com, pengedar shaklee pasir gudang



TESTIMONI 3
Mengamalkan vitamin C, jerawat kurang dan kulit kelihatan lebih cerah.

www.lermarazali.com, shaklee cahaya masai


TESTIMONI 4
Pengguna vitamin c kulit lebih putih berbanding sebelumnya.

www.lermarazali.com, shaklee pasir gudang,



TESTIMONI 4
Pengguna vitamin C yang confident makan vitamin C, jerawat cepat surut.

www.lermarazali.com, shaklee pasir gudang, shaklee cahaya masai,



TESTIMONI 6
Pengguna vitamin C yang yakin masalah tumit kaki kering selesai.




TESTIMONI 7
Pengguna yang konsisten dengan vitamin C rasa kulit lebih licin dan percaya vitamin C mampu menghalang sakit tekak yang perit.


www.lermarazali.com, shaklee cahaya masai,


TESTIMONI 8
Pengambilan vitamin C semasa mengandung, selsema hilang. 

www.lermarazali.com, shaklee pasir gudang, shaklee cahaya masai, shaklee masai,


TESTIMONI 9
Tekak gatal hilang dan rasa lega selepas penggunaan vitamin C shaklee.

1www.lermarazali.com, shaklee masai, shaklee pasir gudang, shaklee cahaya masai, lerma healty/beauty,


TESTIMONI 10
Perubahan warna kulit yang semakin cerah dan rasa moist selepas penggunaan vitamin C shaklee.

www.lermarazali.com, shaklee pasir gudang. shaklee masai, shaklee cahaya masai,




Banyak lagi testimoni vitamin C ni sebenarnya... ni adalah sebahagian sahaja... so, kakak-kakak, adik-adik, abang-abang, makcik-makcik dan pakcik-pakcik kalau rasa-rasa nak awet muda dan sentiasa muda boleh memilih vitamin C shaklee sebagai makanan tambahan.

Vitamin C Plus Shaklee ni murah je pun... sebotol baru RM92.50, isi kandungan banyak pula tu.. 180 tablets.

Berminat dengan vitamin C shaklee ni boleh contak saya ataupun direct wassap saya, sebab kalau pm-pm ni takut terlepas pandang je..


LERMA ABDUL RAZALI
ID 1091931
013 7836227
www.lermarazali.com
FB : Lerma Abd Razali
FN PAGE : Lerma healty/beauty



Segala testimoni dan penulisan mengenai produk dilaman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan. Apa jua sebarang penyakit, mereka yang mengalami masalah kesihatan di minta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 




Selasa, 13 Disember 2016

Rahsia anak sentiasa sihat walau kurang selera makan / Pengedar shaklee Pasir Gudang


Assalamualaikum dan salam bahagia...

Anak saya tak mau makanlah...

Anak saya sukar makan...

Anak saya takde selera makan...

Alaaa... keciknya adik... macam mana nak besar kalau tak makan...

Apa lagilah yang patut ibu buat supaya adik cepat berisi...

Begitulah kebanyakan persoalan yang bermain di fikiran setiap ibu yang merasa risau dan gelisah bila memikirkan anak tersayang susah nak makan...

Macam anak saya ni... dulu dia selalu je semput... bila lambat je makan mulalah dia batuk - batuk, apatah lagi kalau dia makan jajan memang gerenti demam... ini cerita si kakak..

Cerita si adik pula ni lain sikit... si adik ni fully bf, sekarang si adik da setahun tiga bulan.. adik sangat susah nak bagi makan start lapan bulan baru nak kenal makanan tambahan mean makanan pejal.

Masa umur adik 7 bulan berat dah tak cantik, tapi saya bekalkan adik meal shake campur dalam susu adik.. alhamdulillah adik sentiasa sihat dan aktif walau nampak kecik je....

Apa yang best tu kan.. perkembangan adik lain macam tau dia mudah faham dan setiap tindakkannya tu memang saya amat senang hati dan gembira sangat-sangat. Tahap kesihatannya pun alhamdulillah...


www.lermarazali.com




Bagi saya biar nampak kecik janji sihat walafiat dan aktif.



KHASIAT MEAL SHAKE

@ Meakshake merupakan minuman bernutrisi yang menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya yang mudah diserap.

@ Diperbuat dari bahan semulajadi - buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin ( sejenis susu ) 

1. Nutrisi lengkap
Mengandungi 24 jenis vitamin mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat akan menyebabkan menyukarkan kadar penyerapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita.

2. Membekal nutrisi kepada sel tubuh
Kaya dengan protien ( tidak mengandungi laktosa ), membantu pembinaan sel kulit, kuku, rambut, darah, organ, imun dan lain-lain.

3. Membantu tumbesaran
Mengandungi asid folik, botin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlikan untuk membina tulang-tulang dan sel-sel untuk proses pembesaran tubuh badan.

4. Antioksida
Mengandungi vitamin A, C, E, Zink dan selenium yang merupakan agen antioksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.

5. Mengembalikan seri wajah
Mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan kuprum yang cukup untuk membina sel-sel darah yang sihat, sekaligus memberi kompleksi wajah yang lebih cantik.

6. Detoksifikasi
Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.

7. Kelazatan rasanya
Minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktosa semulajadi, penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan.



Antara kelebihan lain mealshakes shaklee ini adalah:-

@ Rasa vanilla yang menjadi  kegemaran kanak-kanak

@ Sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas

@ Sesuai untuk seisi keluarga

@ Boleh menjadi instant sahur, meal / breakfast sekeluarga 

@ Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protien, fiber dan mineral serta kalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak

@ Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan

@ Mengurangkan exzema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa

@ Meningkatkan selera makan anak

@ Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa

@ Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk " Tablet"

@ Menangani masalah sembelit pada kanak-kanak

@ Amat bagus untuk kanak-kanak  dan juga warga emas



Tidak rugi amalkan mealshakes shaklee.. untungnya lagi ada.. sebab anak sentiasa sihat walafiat walaupun cuaca sekarang ini sentiasa berubah kejap hujan kejap panas terik, macam anak saya...





TESTIMONI MEALSHAKES SHAKLEE



www.lermarazali.com


Ni gambar anak saya sendiri... nampak kan muka dia yang cengkung gitu ( gambar bawah ), beza dengan gambar di atas ( Lepas amik mealshakes shaklee ), masa ni belum amik mealshakes shaklee.. dia selalu demam boleh dikatakan setiap bulan pasti dia ponteng sebab demam. Kini.. alhamdulillah... rasanya dalam setahun ni dia takde lagi ponteng sekolah disebabkan demam atau masalah kesihatan... syukur sangat.



TESTIMONI LAIN





www.lermarazali.com
GAMBAR 1






www.lermarazali.com
GAMBAR 2





www.lermarazali.com
GAMBAR 3





www.lermarazali.com
GAMBAR 4

Dapatkan mealshakes shaklee dari pengedar yang sah sahaja untuk mengelakkan sebarang keraguan terhadap kandungan mealshakes shaklee.



Sebarang pertanyaan dan pembelian tentang produk shaklee boleh hubungi saya:-




LERMA ABDUL RAZALI
013 7836227
SHAKKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
SHAKLEE ID: 1091931
BLOG: www.lermarazali.com
FB : Lerma Abd Razali
FN PAGE : Lerma healty/beauty
COD: Kota Masai, Masai, Tmn Cahaya Masai, Cahaya Baru, Tmn Scientax, Kg. Pasir Putih, Tmn Cendana



Dapatkan konsultasi percuma dan tips eksklusif dengan setiap pembelian anda.


Segala testimoni / penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan. Apa jua sebarang penyakit, mereka yang mengalami masalah kesihatan di minta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.